Inflatiecalculator

De Nederlandse economie kent de laatste decenia een voortdurende inflatie. De waarde van ons geld is gedaald en het bedrag op het prijskaartje gestegen, waardoor mensen kunnen zeggen: "In mijn jeugd kocht ik een ijsje voor een kwartje." Maar klopt dat ook? Was dat kwartje minder waard dan het overeenkomstige geldbedrag vandaag? U kunt het hier berekenen met de officiële CBS-inflatiecijfers terug tot {{model.minJaar}}. Sinds 1 januari 2002 is de euro ingevoerd. De calculator houdt hier rekening mee. Voert u een bedrag van voor 2002 in, dan wordt een guldenbedrag aangenomen.

Het (voorlopige) inflatiecijfer van afgelopen jaar is nog niet bekend. Het is wachten op de statistici van het CBS tot zij met nieuwe cijfers komen. Zodra het cijfer van vorig jaar bekend is, wordt deze website bijgewerkt.

De controle van de inflatiecijfers, die de basis zijn voor de berekening, is mislukt. Een berekening kan niet worden uitgevoerd. Deze cijfers (1963, 3.8%, 1964, 5.5%, 1965, ...) moeten aan een aantal regels voldoen, bijvoorbeeld dat alle jaren als een aaneensluitende rij beschikbaar zijn. De websitebeheerder wordt automatisch geïnformeerd over deze foutmelding.

De verbinding met de website van CBS is mislukt. De inflatiecijfers die nodig zijn voor de berekening konden niet worden opgehaald. Dit zal kan mogelijk een tijdelijk storing zijn. De websitebeheerder wordt automatisch geïnformeerd over deze foutmelding.

2017, Eric Hoekstra, info@erichoekstra.com. Kopiëren is toegestaan. De pagina is door de eigenaar van de website met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar van de website is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde website(s) waarnaar wordt verwezen. Met het gebruik van deze website gaat u akkoord met het voorgaande.

De ingevoerde gegevens worden niet vastgelegd door deze website. Ook wordt het muis- en klikgedrag op deze website niet gevolgd. Wanneer een fout optreedt dan wordt deze gelogd voor de systeembeheerder. Een overzicht van 10 meest recente logs vindt u hier. U bekijkt versie {{appStatus.versie}} van de calculator.